Банкеръ Daily

Общество и политика

Очаква се МС да внесе в парламента т.нар. удължителен закон за бюджета

Правителственото заседание, на което бе обсъден така наречения удължителен закон приключи. Иначе в началото на това заседание премиерът Гълъб Донев припомни, че са разработени няколко варианта на бюджета, но служебният кабинет не намира за уместно да внесе такъв и затова ще прибегне до така наречения удължителен закон.

"Имаме основателни опасения, потвърдени от миналогодишния ни опит, че в солидно и силно фрагментиран парламент, обсъждането и приемането на бюджета може да се превърне в предизборно наддаване", каза той.

"Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство как Гълъб Донев прави бюджет перо по перо", каза още премиерът.

Реално, перата на настоящата финансова рамка се запазват, а финансовият министър Росица Велкова още сутринта гарантира, че плащанията от Хазната са възможни.

Вицепремиерът Лазар Лазаров, който е министър на труда и социалната политика, потвърди, че в социалната сфера ще има ресурс.

До края на деня проектозаконът трябва да бъде внесен в Народното събрание, ако трябва да бъде спазена буквата на закона. Иначе основните разминавания по него, които са между работодатели и синдикати, бяха споделени по-рано днес в рамките на Тристранния съвет в частта за подоходните политики.

Facebook logo
Бъдете с нас и във