Банкеръ Daily

Стойко Танков, председател на Областния съвет на БСП-Бургас:

Оцеляването на общинските болници е премахването на статута им на търговски дружества

„Кризата показа, че нуждата от общински болници е голяма и затова трябва да се наблегне на тяхното оцеляване“, заяви Стойко Танков, председател на Областния съвет на БСП-Бургас пред тв Евроком. "Пътят към оцеляването на общинските болници е премахването на статута им на търговски дружества. Здравеопазването не е търговия", категоричен е той.

"Ситуацията в Бургас е една от най-тежките що се отнася до борбата с коронавируса. Имаме най-много заболели. Аз го отдавам преди всичко в липсата на добра стиковка в системата на здравеопазването. Бургаската болница от години има проблеми с качеството на здравното обслужване. Това пролича най-ярко сега. Второто - не се отделиха болници само за ковид пациенти", коментира Танков ситуацията около кризата в морския град.

Областният лидер на социалистите в Бургаско говори и за процесите в партията. "Прекият избор за председател беше значително събитие в нашата партия - проведе се за първи път в историята ни, при това с висока активност. В Бургас активността беше 65 %. Най-важното е, че изборът протече без никакви нарушения при изборния процес, което е показателно за политическата и изборна грамотност на нашите членове", коментира той.

 По думите на Танков, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП, социалистите са разочаровани от действията на народните представители, отцепили се от БСП. Той изрази увереността си, че бъдещите им планове няма да се увенчаят с успех именно поради тази причина. Освен това било редно да напуснат и парламента паралелно с напускането на партията, смята още социалистът.

Стойко Танков засегна и темата за взаимопомощта в кризата и реакциите на областната структура в Бургаско. "През март и април подпомогнахме хората в най-тежко състояние с пакети с храна - направихме го в община Бургас и Малко Търново. Сега търсим начин как да го подпомогнем и другите общини", обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във