Банкеръ Daily

Общество и политика

Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението на  22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков.

"Случаят е особено тежък", се казва в съобщението на апелативната прокуратура. 

Вчера прокуратурата привлече в качеството й на обвиняема майката на Кристиан Николов.  Обвинението срещу нея е, че е дала джипа на сина си, който е бил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис. Определена й е мярка за неотклонение – гаранция в размер на 100 000 лева.

В обвинителния акт на Николов е написано, че на 19 април, около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил Audi Q7, е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата - движил се е със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофара, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков. Случаят е особено тежък, тъй като Николов е шофирал след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара от ПТП на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Facebook logo
Бъдете с нас и във