Банкеръ Weekly

Общество и политика

Обсъждат мерки срещу феномена "сезонна заетост"

Държавни и местни експерти, представители на бизнеса и академичния сектор ще се съберат във Варна на 23 април, сряда, за да обсъдят европейските перспективи пред развитието на българския туризъм. Дискусията под мотото "Европа близо до теб: европейски облик на българския туризъм" е по инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент в България и БНТ.

Туризмът е сектор с първостепенна важност за икономиката на черноморския регион, осигуряващ хиляди работни места. Как, обаче, да могат да се създават устойчиви работни места, за да се преодолее феноменът "сезонна заетост"? Отговаря ли образованието в областта на нуждите на качествения туризъм? Какви са успешните европейски модели, които България може да приложи в развитието на културния облик на туристическия си сектор, за да излезе от имиджа на евтина и масова дестинация от ниския сегмент?

Тези въпроси ще коментират участниците в дискусията - Мария Иванова, директор на Дирекция "Туристическа политика" в Министерство на икономиката и енергетиката и проф. Марин Нешков, декан на факултет "Управление" на Икономическия университет - Варна и почетен председател на Варненската туристическа камара. В дискусията ще вземат участие още председателят на Сдружение за култура и туризъм на българския Североизток Димитър Дичев и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във