Банкеръ Daily

Общество и политика

Обсъждат Емил Димитров-Ревизоро за наследник на Нено Димов на министерския пост

Три имена се спрягат засега за овакантеното от Нено Димов министерско кресло. Негов наследник в Министерството на околната среда и водите трябва да излъчи ВМРО, тъй като това ведомство е квота на "Обединени патриоти" и по-точно на Войводите.

Първоначално е бил обсъждан Искрен Веселинов, който е заместник-председател на ВМРО и съпредседател на патриотичната парламентарна група, юрист по образование. Но е било преценено, че ще се оголи парламентарната дейност на групата, а той е и диалогичен човек, и може да поддържа крехкия баланс между депутатите на ВМРО и НФСБ.

Възможен вариант е и настоящият заместник-министър на екологията Николай Кънчев, съобщава БТВ. Той също е представител на ВМРО в правителството.

Третото име, което се обсъжда е на народния представител от гражданската квота на партията на Красимир Каракачанов – Емил Димитров, известен като Ревизоро. Той беше началник на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента той е председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в 44-ото Народно събрание.

Има варианти коалиционното споразумение да бъде променено и квотата на екоминистерството, която е на “Обединени Патриоти“, да бъде дадена на ГЕРБ. Това обаче до момента не е коментирано. Решението на ВМРО ще стане ясно утре след коалиционния съвет при премиера. Тогава се очаква да стане ясно кой ще бъде новия министър на околната среда и водите, след като Нено Димов подаде оставка. Оставката му ще бъде гласувана от парламента в сряда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във