Банкеръ Daily

Общество и политика

Обсъжда се затварянето на нощните заведения в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в интервю за бТВ, че се обсъжда затваряне на нощните заведения в София. Според нея възможно е да се стигне и до дистанционно обучение на учениците от горните класове.

Фандъкова каза още, че днес има събиране на общинския щаб и директора на столичната здравна инспекция. "Обсъждаме с колегите временното затваряне на нощните заведения. Днес имаме събиране на общинския щаб заедно с директора на столичната РЗИ и ще обсъдим този въпрос. Това го направиха много градове в червената зона в България", посочи тя.

"Следим какво става и в европейските градове. Знаете, че там има и по-сериозни мерки като вечерен час, ще обсъждаме и това. Ако се окаже ефективна мярката със затварянето на нощните заведения, мисля, че вечерен час няма да е нужен. Обсъждат се всички познати мерки, за да намалим събирането на хората и то при спазване на дистанция", добави столичният кмет. Като друга възможна мярка тя посочи преминаването на по-големите ученици към дистанционно обучение.

Фандъкова още веднъж подчерта, че ситуацията с недостига на лекарите и медицинските сестри е тревожна.

По данни на Единния информационен портал 45 са новозаразените медицниски лица през последното деноношие. За пръв път от последните 4-5 дни няма повишение на положителните тестове. За последните 24 часа положителните проби са 1 589, което е 16,2 на сто от направените 9 831 PCR-теста.

 Излекуваните за последните 24 часа са 269 души. Починали са 13.

 127 пациенти се лекуват в интензивни сектори, което е с 15 души повече в сравнение с данните от вчера. Повече са и излекуваните спрямо вчера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във