Банкеръ Daily

Общество и политика

Обследват може ли Княжевския лифт да се възстанови по сегашното трасе

Столичната община ще възложи обследване на техническите възможности за възстановяване на Княжевския лифт в рамките на съществуващите фундаменти на стълбовете и станциите. Това е още една крачка за възстановяването на лифта. Това заявява кметът на София Йорданка Фандъкова на своята Фейсбук страница.
 

Вчера Върховният административен съд потвърди, че общината има право да направи цялостно обследване на съоръжението, което да покаже възможностите за възстановяване. Тезата на „Витоша ски“ е, че възстановяване на старите места е невъзможно. Вероятно не много сигурни в твърденията си, те обжалваха решението на две поредни инстанции. Възстановяване по съществуващо положение е най-бързият начин за пускане на лифта

"Докато чакахме решенията на съда, заедно с министъра на земеделието г-жа Танева намерихме още един вариант за възстановяване на лифта. Надявам се, че ще излезем от омагьосания кръг, в който се обжалва всеки акт за възстановяване на лифта, и "Витоша ски" ще докажат с действия намерението си, което засега е само на думи", пише още Фандъкова.

Тя добавя, че през тази седмица главният архитект на София Здравко Здравков и представители на дружеството са провели среща, на която са обсъждали варианти за възстановяване на Драгалевския лифт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във