Банкеръ Daily

Общество и политика

Общо 1.2 млн. лева струва техниката за Сухопътни войски

Общата стойност на капиталовите разходи за придобиване на техника, оборудване, логистика, включително и тяхната поддръжка възлиза на 1 млрд. и 200 млн. лева, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на депутат относно състоянието на Сухопътни войски.

"Предстои внасяне за разглеждане на актуализиран проект за инвестиционен разход от Министерски съвет в Народното събрание, което считам, че ще стане в рамките на този или следващия месец. До  2020 г. сухопътните войски трябва да имат изградени и подготвени 3 батальонни групи от състава на механизираната програма“, посочи министър Ненчев.

Той подчерта, че с реализацията на инвестиционния проект ще бъде заменена част от технологично и физически остарялата, и амортизираната бойна и специална техника на сухопътните войски.

„Отчитайки текущото икономическо състояние на страната процентът за придобиване на отбранителни продукти може да се осъществи поетапно, със осигуряването на 100 млн. лева годишно в продължение на 12 години“, коментира министърът на отбраната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във