Банкеръ Daily

Общество и политика

Общо 100 хил. лева за нов сайт и почивна база на депутатите

Народното събрание ще има нов и по-модерен сайт. Обществената поръчка за изграждането му вече е обявена. Парламентът е предвидил разходи за над 100 000 лева през летните месеци.

По време на скандала с изтеклите лични данни от Националната агенция за приходите от прокуратурата обявиха, че и парламентът е бил под прицела на хакерите. "Осъществено е посегателство върху сървъра на поливни системи, които са пред парламента. Евентуално да бъде активирана поливната система, с което да се създаде затруднение в придвижването”, заяви тогава прокурорът Евгения Станкова. Въпреки че се оказа, че парламентът има само две лехи, водоноска и никакви пръскачки, от администрацията вече са обявили обществена поръчка за модернизация на интернет портала на депутатите срещу 25 000 лева и за шест седмици. "Под надграждане се има предвид допълнителна функционалност, удобство и по-висока информационна сигурност", обясни софтуерният инженер  Божидар Божанов пред БиТиВи.

Междувременно, с обществена поръчка за 72 000 лева без ДДС се търсят още матраци, директорски столове, шкафчета за обувки и заседателни маси. Те са за почивната база във Велинград. Предстои и финализиране на ремонта на новата сграда на парламента. Новата пленарна зала в Партийния дом вече е почти готова. Депутатите обаче ще заседават там чак от следващия мандат, през 2021 година. След преместването им, старата сграда ще се превърне в музей

Facebook logo
Бъдете с нас и във