Банкеръ Daily

Общество и политика

Общинските председатели на БСП в област Хасково свалиха политическото си доверие от Елена Йончева

Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат, членовете от областта снеха политическото си доверие от Елена Йончева

Председателите на общински партийни организации от област Хасково в нарочна декларация заявиха, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона и като тях са неприятно изненадани от твърденията на евродепутата Елена Йончева, тиражирани през последния месец.

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за  върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички“, пишат хасковските общински председатели в документа.

Те посочват, че са изненадани от Елена Йончева. „Тя сякаш забрави съвместните ни усилия, които всички ние, не без активното участие на председателя на БСП Корнелия Нинова, положихме, за да бъде чут чрез нея гласът на истината срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата“, пишат хасковските социалисти.

В декларацията още се казва: „Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за  полезните поуки от тях."

Хасковските социалисти са категорични в декларацията си: „Единодушно снемаме политическото си доверие от Елена Йончева“.

Преди дни Йончева изненадващо обяви, че още през юли по-миналата година лидерът Корнелия Нинова я е предупредила, че срещу нея ще има обвинения от прокуратурата, ако продължи да се занимава и да разследва къщата в Барселона. Тогава Йончева си мислела, че Нинова иска да я предпази, но сега била сигурна, че тя препредавала нечие послание. Обвинения от прокуратурата за пране на пари в големи размери бяха повдигнати на Йончева в края на по-миналата година, но това не попречи на лидера на БСП да я наложи за водач на евролистата. Вече като евродепутат на Йончева беше поискан и имунитета във връзка с това обвинение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във