Банкеръ Daily

Общество и политика

Общинският съвет в Хасково определи заместник на кмета Беливанов

Общинският съвет на Хасково одобри временен заместник на кмета Добри Беливанов. Функциите му ще бъдат изпълнявани от зам.-кмета Милена Трендафилова. Предложението, направено от председателя на общинския съвет Таня Захариева (ГЕРБ), е прието с 27 гласа "за".

Милена Трендафилова, която депозира оставка в началото на седмицата, когато ГЕРБ свали политическото си доверие от кмета, бе посочена от депутата от депутата от БСП Елена Йончева като съученичка и съдружничка на Делян Добрев. Според нея общината в Хасково се управлява като феодално владение от свързани с Добрев хора. Депутатът от ГЕРБ потвърди преди ден, че е поискал назначението на зам.-кметовете Трендафилова и Евгени Консулов, който му е кумец.

Кметът Добри Беливанов не присъства на днешното заседание, тъй като е подал заявление за удължаване на отпуската му и днес. Именно това е станало причина полицията в града да започне проверка дали някой не подписва кмета. Сигналът е подаден от Захариева, при която е пристигнало заявление за допълнителен ден отпуска от Беливанов, подписано от него. Според Захариева обаче нямало как кметът, който е в чужбина, сам да разпише подобно заявление.

Независимо, че преди дни ГЕРБ свали доверието си от кмета, днес мнозинството в общинския съвет е подкрепило всички негови докладни, внесени за гласуване.

Опозицията в общината поиска нови избори. "Най-разумният ход е кметът да си подаде оставката моментално, общинският съвет да се саморазпусне, както предвижда законът, и след това думата имат хората", заяви Георги Пеев от " Коалиция за Хасково".

Facebook logo
Бъдете с нас и във