Банкеръ Daily

Общество и политика

Общински съветник предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в София

Председателят на политическа партия МИР и водач на листата за общински съветници в София инж. Симеон Славчев предлага в столицата да бъде изграден паметник на основателя на българската държава хан Аспарух. Нещо повече, той обяви, че това е лична негова кауза в новия мандат на Столичния общински съвет.

Припомняме, че председателят на ПП МИР внесе предложение в общинския съвет за изграждане на паметник хан Аспарух в центъра на София, но управляващите саботираха неговото гласуване и приемане.

Инж. Симеон Славчев предлага паметникът да бъде изграден в Царската градина, точно срещу входа на Народното събрание. „Не може в столицата на България да няма паметник на основателя на българската държава”, беше категоричен водачът на листата за общински съветници на партия МИР. Според него мястото, където ще се изгради паметникът на Хан Аспарух ще стане едно от най-посещаваните в София. „Това може да се превърне в едно от най-привлекателните места в София за гостите, туристите, в това число и за официалните делегации”, каза още той.

Симеон Славчев ще инициира сформирането на инициативен комитет от интелектуалци, граждански и неправителствени организации, който да открие дарителска сметка и да проведе информационна кампания за набиране на средства за изграждането на паметника на хан Аспарух в София. Настоящият общински съветник и водач на листата на партия МИР пое ангажимент още в началото на новия му мандат като общински съветник да подложи това негово предложение на гласуване. „Убеден съм, че ще получа подкрепата на столичани и заедно ще реализираме тази обща наша кауза”, заяви Симеон Славчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във