Банкеръ Daily

Общество и политика

Общински съветници искат запазване на паветата на "Дондуков"

Общинските съветници Марта Георгиева и Иво Божков изпратиха писмо до министъра на културата Боил Банов с настояване да бъдат запазени павета на столичния булевард "Дондуков". 

"Обръщаме се към Вас във връзка с предстоящия ремонт на бул. „Княз Александър Дондуков“, който би следвало да започне след броени дни – на 1-ви юни. Столична община вече е избрала изпълнител на поръчката (преди години), но все още не е заявила публично решението си от каъв материал да бъде пътната настилка на булеварда- павета, асфалт или комбиниран вариант.  Изключителна тежест при вземането на това решение би следвало да има становището на повереното Ви министерство", пише в писмото.. 

Те уточняват, че целта му е да да съхраним, както духа, така и културно-историческото наследство и архитектурен облик на нашия град. 

По-рано Министерство на културата обяви, че организира обществена дискусия заради засиления обществен интерес от страна на жителите и гостите на София към планирания за юни 2017 г. ремонт на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков” и възникналия дебат относно това дали съществуващата пътна настилка от павета трябва да бъде подменена частично, изцяло, или изобщо да не бъде подменяна с асфалт.

Дискусията ще е на 31 май (сряда) от 13.30 ч. Обсъждането ще се проведе на „Сцена 17” на 7-я етаж в централната сграда на Министерството на бул. „Ал. Стамболийски” 17. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във