Банкеръ Daily

Общество и политика

Общински съветници искат спешни мерки срещу некачествените ремонти в София

S 250 f5281df2 0b64 4493 a765 7a54312dd92d
S 250 d643acc6 3327 4a0d bda1 4c45ac6822ac
S 250 a98df8c0 b929 46c0 8e6c baa957c3ef23
S 250 cb35d262 dc7f 4273 880c c080c5767239

Общинските съветници Иво Божков, Марта Георгиев и Трайчо Трайков призовават Столичния общински съвет да защити гражданите на София и техните пари от некачествени ремонти. Те предлагат свикване на извънредно заседание на Столичния общински съвет заради некачествените ремонти и прекратяване на договора за ремонт на бул. Дондуков.

"Отговорност и задължение на Столичен общински съвет е да предприеме нужните мерки за прекратяване на порочния кръг с некачествено ремонтиране на градската инфраструктура. Досега налаганите санкции и мерки от страна на кмета и неговата администрацията са очевидно неработещи и не предотвратяват разхищаването на общински средства за незадоволителни резултати", казват общинските представители. 

Според тях има достатъчно примери, които показват,  че проблемите с некачествено изпълняваните ремонти не са изолирани, а представляват системен проблем в начина, по който общината извършва контрол и съответно защитава интереса на софиянци, техните пари и тяхното право да живеят в благоприятна градска среда. 

Иво Божков, Марта Георгиев и Трайчо Трайков подкрепят  гражданската организация „Спаси София“ и се присъединяват към техните конкретни искания. 

Ето и исканията: 

- Призоваваме всички отговорни към техните избиратели общински съветници да признаят за съществуващия проблем и да подкрепят свикването на извънредно заседание съгласно чл. 67, ал. 2 от Правилника за отстраняването на натрупаните с години порочни практики.

- Настояваме също така кмета на София незабавно да прекрати договора за ремонт на бул. „Дондуков“ с фирмата изпълнител поради системни публично установени некачествени дейности, съществено отклонение спрямо параметрите, разписани в спечелената обществена поръчка, както и забавяне на строителството с повече от 10 календарни дни (основание за едностранно прекратяване на Договора по член 20, т. 2.3).

- Администрацията на кмета на Столична община, отговорна за изготвянето и сключването на Договора за обществената поръчка, както и за контрола за качеството на изпълнение трябва да понесе отговорност за сгрешения подход и липсата на надзор. Този ремонт се превърна в олицетворение на хаоса, изкуствено създадените конфликти между ползвателите,  и неспособността на Столична община да организира правилно и трайно подновяването на инфраструктурата на града.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във