Банкеръ Daily

Общество и политика

Общинска болница и ВиК внасят 11 млн. лв. дивидент в СО

Въпреки пандемията много от общинските дружества в София функционират добре и планират инвестиции. Това твърди Стефан Марков, председател на Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет.

Повечето общински лечебни заведения в столицата са на печалба. Очаква се едно от тях да внесе дивидент в Столичната община от 5 млн. лева. Тези средства ще бъдат разходвани целево за инвестиции в общинското здравеопазване.

По време на пандемията пазарите не събираха наем от дребния бизнес, припомни Марков пред Радио София. Въпреки това предстои общинските дружества да вложат средства. Този четвъртък (7 юли) СОС ще разгледа цялостно обновяване на пазара пред РУМ "Черни връх".

ВиК също ще внесе дивидент от около 6 млн. лева.

Марков призна, че пред някои дружества има сериозни предизвикателства. Такива са например "Топлофикация София" и тези в транспорта.

София беше единствената столица, чийто транспорт не беше подкрепен от съответното правителство, отбеляза още Стефан Марков. И благодари на народните представители, които при актуализацията на бюджета гласуваха субсидия от 74 млн. лв. за заплати, ремонт и резервни части в столичния транспорт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във