Банкеръ Weekly

Общество и политика

ОБЩИНСКА БАНКА Е С НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ

Както е известно, заместник-министърът на търговията Христо Михайловски подаде оставката си като председател на УС на Общинска банка още през юли. Той мотивира напускането си с голямата ангажираност в Министерството на търговията и туризма и с участието си в бордовете на Кинтекс и Булгартабак. Веднага след това наблюдатели прогнозираха, че неговото място в банката ще бъде заето от изпълнителния й директор Ваня Василева, която е с дългогодишен опит в банковата система. Въпреки очакванията на банковите среди обаче надзорният съвет на Общинска банка избра в средата на миналата седмица за председател на управителния й съвет Владимир Христов, член на съвета на директорите на Общинска застрахователна компания.


За в.БАНКЕРЪ Любомир Павлов, председател на надзорния съвет на Общинска банка, обясни че г-н Христов е избран за председател поради относителната му неоперативна ангажираност. Освен това в Общинска банка стана традиция председателят на управителния съвет да не изпълнява длъжността изпълнителен директор - допълни Любомир Павлов.


Второто ново лице в УС на Общинска банка е Радка Генова, която е главен счетоводител на кредитната институция. Тя зае мястото на Катя Бушева, която неотдавна почина.


Останалите трима членове на управителния съвет на Общинска банка са Ваня Василева, Васил Василев и Васил Пиронков, които са и изпълнителни директори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във