Банкеръ Daily

Общество и политика

Общината не откри сауна на терасата на Пламен Георгиев

Проверката на дирекция "Строителен контрол" в Община Слатина на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е показала всъщност, че там няма сауна, а само два дървени навеса. Площта им е 5 кв.м единия и 50 кв.м. другия. Те са издигнати над кота "Било" с един метър и трябва да бъдат съборени, уточни кметът на общината Наталия Стоянова.

Очевидно проверката на дирекцията внася нов момент в историята с терасата на Пламен Георгиев. Оказва се че строежът е дело на предишния собственик на обекта, който е построен през 2007 година. След това общината не е извършила проверки на този обект, въпреки че са постъпили сигналби за незаконната постройка. Обяснението на кмета е, че служителите от дирекция "Строителен контрол" не били допускани на мястото от собственика. Сауна не е била открита, не са установени допълнителни строителни работи на терасатата, няма искане за строеж, уточни Стоянова.

Според административните мерки по Закона за устройство на територията незаконните навеси трябва да бъдат премахнати в срок до 3 месеца. Настоящият собственик на терасата Пламен Георгиев има право да обжалва решението на общината.

В сигнала на гражданското движение "Боец", от който тръгна скандала с терасата на Георгиев, обаче се посочва че в "сградата, находяща се на адрес – град София, район Слатина , ул. „Проф. Георги Павлов” номер 21 покривната конструкция във вид на тераса е застроена със зидан навес, масивна частна сауна за шестима души, зимна градина, алпинеуми, душ и барбекю, до които има достъп единствено през жилището на последният етаж, собственост на лицето Пламен Георгиев Димитров".

Facebook logo
Бъдете с нас и във