Банкеръ Daily

Общество и политика

Общинари ще искат оставки за ремонта на "Граф Игнатиев"

Безхаберното отношение на изпълнителите на място по ремонта в центъра на София си личеше още преди да се стигне до вчерашните гледки, но това, за съжаление не е прецедент. Като че ли е традиция да сме изненадани неприятно на финала на какъвто и да е грандиозен ремонт. Грандиозното се случва само в обема на разходите.

Това каза пред БНР заместник-председателят на Столичния общински съвет и член на Комисията по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика Иван Велков

„Изпълнителите на всяка една от фазите в този процес – от възложителите до тези, които са надзиравали процеса, и тези, които сега би трябвало да го приемат - като че ли са се надявали, стискайки пръсти, само на оптимистичния сценарий, че всичко ще се размине и някак си от само себе си тези павета ще се наредят, което никога не се получава. Имаме генерален проблем“.

Според Вълков разликата с частните обекти, където се извършват подобни дейности, е „очевадна“ и става дума за липса на контрол. Мащабните ремонтни поръчки водят до по-малка конкуренция, тъй като могат да ги спечелят само  големите фирми, а те не чувстват, че могат да останат без работа, коментира той. "Политическа група 5" и “Зелените” в Столичния общински съвет ще поискат оставки на всички, които са отговорни за ремонта ул. Граф Игнатиев 

„Днес ще опитаме да се съберем от нашата политическа група и да поискаме оставки на всички, които са били отговорни точно за това изпълнение – ресорния заместник-кмет, хората, които са организирали надзора на обществената поръчка… Може би и хората от дирекцията за обществени поръчки трябва да дадат обяснения защо и как се получават за пореден път такива повторения“.

Със сигурност трябва да има „някакъв опит за подобрение“ на обекта, но трябва да бъде поета и отговорност, категоричен е Велков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във