Банкеръ Daily

Общество и политика

Общинар от БСП: Хвърлят ни прах в очите срещу мръсния въздух

Управляващите в Столична община ни хвърлят прах в очите срещу мръсния въздух. Това коментира общинският съветник от групата на БСП Николай Николов след днешното заседание на Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори. По една от точките заместник-кметът Йоана Христова изнесе информация относно изпълнението на заложените мерки в Програмата за управление качеството на атмосферния въздух на СО за периода 2015-2020 година.

"Стори ми се, че на Йоана Христова й бяха събрали информация от медиите и тя ни я прочете хронологично. За мен този "отчет" е отбиване на номера. Опит за някакъв пиар, който е крайно неуспешен, коментира Николай Николов. - Обикновен пиар беше и зеленият билет, който беше пуснат еднократно при това в неделен ден. Същото като "уникалното" отиване на работа на кмета Фандъкова с тролей, придружена от дузина журналисти и фотографи, за да бъде отбелязано събитието. Много хитро управляващите се активизираха и за почистване и оросяване на определени квартали в София. Съвсем ясно е защо са подбрани точно "Надежда", "Красно село" и "Красна поляна". Там са поставени станции за измерване чистотата на въздуха. Да припомня само, че в цяла София те са само 5 на брой".

Според Николай Николов подобни действия са чиста проба лицемерие от страна на управляващите. "Всички квартали в София трябва да бъдат почиствани и поддържани еднакво, коментира още той. - Сега вече си обяснявам защо беше отхвърлено моето предложение да бъде поставена минимум по една станция за измерване на фини прахови частици във всеки район на града ни. Крайно цинично прозвуча и призивът на кмета Фандъкова хората да се отопляват на ток. Ако гражданите имаха пари да си позволят да се отопляват на ток, нямаше да използват за отопление, каквото им попадне".

Facebook logo
Бъдете с нас и във