Банкеръ Daily

Георги Киряков

Обръщението на президента е начало на кампания за втори мандат

"Обръщението на президента е начало на предизборната му кампания за втори мандат." Това заяви политологът Георги Киряков във връзка с направеното изявление на Румен Радев, в което съобщи, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов. Според Киряков Радев не е казал нищо ново.

"Това е контраофанзива с тактическо заобикаляне на прокуратурата и фронтална атака срещу тези, които според хипотезата атакуваха президента, тоест срещу правителството. Вероятно президентът подозира, че цялата атака срещу него е организирана от Борисов и от правителството", каза Киряков пред БНР.

По думите на политолога не би било правилно президентската институция да реагира срещу прокуратурата, защото няма равнопоставеност между двете институции.

Според Киряков е възможно да е символично обръщението на президента Румен Радев точно на тази дата 4 февруари, когато през 1997 година председателят на БСП Георги Първанов и министърът на вътрешните работи Николай Добрев връщат мандата за съставяне на ново правителство след оставката на правителството на Жан Виденов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във