Банкеръ Daily

Общество и политика

Обръщението на президента е евтин пиар, смята Теменужка Петкова

Не смятам, че липсата на доверие от страна на президента ще попречи на работата на правителството. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по повод обръщението на държавния глава към нацията Румен Радев, в което той съобщи, че официално снема политическото си доверие от кабинета на Бойко Борисов.

"Българската Конституция много ясно е определила кой дава и кой снема доверието в българското общество и това е българският народ. Всички тези процеси по отношение на доверието преминават през избори. Миналата година, само да припомним, имаше два избора в България и двата ясно показаха на кого българският народ има доверие. Всичко останало, което се случи днес и което г-н президентът заяви, мога да определя като един евтин пиар. Доверието се взима и се дава от българския народ", заяви Петкова пред БиТиВи.

Според нея винаги е добре институциите да общуват по между си, но не може да се върви срещу решението и волята на държавния глава. "Нашето правителство си върши работата, ние винаги сме били консенсусни. Винаги ние сме били тези, които сме подавали ръка. Когато е поискана от нас експертиза, винаги исканията са удовлетворявания. Топката не е в нашето поле“, допълни министърът на енергетиката.

Тя подчерта, че министърът на икономиката Емил Караниколов е неотлъчно до кмета на Перник в разрешаването на водната криза. "Смятам, че сме на прага на намирането на изход от тази ситуация. Затова много странно прозвуча това, което президентът каза. Ние сме на път да решим този проблем, който години наред не е решаван", допълни Петкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във