Банкеръ Daily

Общество и политика

Образувано е досъдебно производство срещу Асен Василев

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев. 

Това, според Рашков, е станало по сигнал на Георги Самуилов и се касае за престъпление по служба.

"Много скоростно е станало това по един сигнал на Георги Самуилов, който преди няколко дни е подал едно писмо, един сигнал до главния прокурор. Той е разпоредил веднага на Куличева, те са все специални там, специализирани отдели, която е изпратила, вижте с какво изречение, на специализираната прокуратура: "Да образува досъдебно производство" по този сигнал. Тоест Куличева не е оставила възможности на прокурора, на който е изпратила този сигнал от Самуилов, да прецени има ли данни или няма данни, за да образува производство", обясни Рашков.

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев заяви, че информация по случая ще има утре, но според действащото законодателство, досъдебно произвоство се образува за престъпление, а не срещу конкретни лица.

"Залети сме от сигнали срещу бивши и настоящи представители на изпълнителната власт", каза Кръстев и добави, че самият той преди няколко дни е постановил отказ от образуване на досъдебно производство срещу вицепремиера Асен Василев по жалба на гражданско сдружение.

Още преди седмица от компанията "Инса ойл", собственост на Самуилов, обявиха, че ще внесат сигнал до прокуратурата заради изказване на вицепремиера Асен Василев в телевизионно интервю. Тогава от финансовото министерство съобщиха за БНР, че ще се въздържат от коментари по темата. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във