Банкеръ Daily

Общество и политика

Образувана е преписка за нарушение на мерките от вицепремиера Красимир Каракачанов

В СДВР е образувана преписка по случая със снимката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, на която се вижда, че той седи на пейка в парк със свой подчинен, докато е в сила забрана за това. Съобщението дойде от директора на националната полиция Христо Терзийски по Нова телевизия. Снимката е направена в градинката пред Народния театър. Кадърът беше публикуван в групата "Забелязано в София" във Фейсбук. 

Терзийски обяви, че към момента вицепремиерът все още не е глобен, защото било необходимо да се спазят определени процедури, по които да се докаже нарушението. От думите му стана ясно, че авторът на снимката трябва да отиде в СДВР, да разкаже кога точно е направен кадърът, за да може да се задвижи евентуално административнонаказателна процедура за налагане на глоба. Терзийски отрече да се прилага двоен аршин спрямо Каракачанов, защото е вицепремиер, и даде пример с културния министър Боил Банов, който бе глобен по снимка за това, че пуши в кабинета си. Тази глоба обаче бе наложена от РЗИ,  не от МВР. Терзийски даде да се разбере, че и Каракачанов може да бъде глобен.

Самият Каракачанов обяви, че мястото, на което е заснет, е на метри от Министерство на отбраната и пейката е на входа на парка, извън неговите граници. "Тoй тaкa или инaчe нямa зaплaтa. Дa гo глoбят!", кoмeнтирa пък прeмиeрът Бойко Борисов, след като уточни, че самият Каракачанов твърди, че е бил извън парка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във