Банкеръ Daily

Общество и политика

Обрат: Марешки не напуснал парламента, щял да разговаря с ГЕРБ

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки направи крачка назад по отношение на напускането на парламента. Идеята засега е депутатите му да ходят на работа, но да не участват в маловажни по тяхна оценка дебати. От това изявление може да се направи предположение, че те ще продължат да се регистрират, подсигурявайки кворума в пленарната зала.

"Решението не е еднозначно, тежко е и дебатите в партията продължават. Но докато обществото се тресе, раздирано от ниски доходи, липса на добро образование, здравеопазване и сигурност, нас през последните месеци ни заливат с дребнотемието кой от върховните лидери на политическите измамници от малката коалиция ще води тяхната листа. И ние, с този наш ход, искаме да върнем разговорите за важните неща в обществото, за решаване на проблемите на хората и повишаване стандарта на живот на българския граждани", заяви Марешки пред Nova. 

Oт изказването му се разбра, че тепърва щял да води разговори с ГЕРБ. Те щели да се състоят идната сряда. Едва след това ще се вземе конкретно решение.

"Първо трябва да се направи анализ на двете години от управлението: кои обещания са изпълнени и да се наложат бързи темпове, с които другите да бъдат изпълнени. В зависимост от развитието на разговорите с останалите формации, ВОЛЯ ще реши как да действа оттук нататък", обясни Марешки.

"Ние сме абсолютни рекетьори за това, че парламентът и правителството трябва да започнат да работят по програмата си", каза още лидерът на ВОЛЯ и подчерта, че все още представителите на формацията не са разговаряли с колегите си от нито една друга парламентарно представена партия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във