Банкеръ Daily

Общество и политика

ОБНОВЕНА: Не е открита палатката на Боян Петров в третия лагер

От спасителния екип, търсещ алпиниста Боян Петров, опровергаха информацията, че има открита палата край третия лагер под върха Шиша Пангма, след като по-рано bTV разпространи информацията, позовавайки се на Йогеш Сапкота, който е маркетинг директор на Simrik Air и координира спасителната акция по въздух и земя .

По последни данни от Хималаите алпинистът Боян Петров не е в Лагер 2 на осемхилядника. Там бяха забелязани по-рано в събота две добре поставени палатки, но Боян Петров не е бил открит. 

Палатката на Боян Петров липсва и на третия височинен лагер под връх Шиша Пангма, където беше видяна преди дни, съобщи Деян Петков от екипа на алпиниста. Според него може Петров да я е взел със себи при спускането си надолу или вятърът да я е отнесъл в неясна посока.

БНТ съобщи тази сутрин, че спасители са тръгнали от лагер 1 към лагер 2, където има надежда да се намира Петров. До момента няма информация за него, но се очаква времето да е по-благоприятно въпреки вятъра.

Хеликоптерите са кръжали дълго над лагер 2 и са се насочили към лагер 3, успели са да стигнат малко под върха. Времето и силния вятър са принудили двата хеликоптера отново да преустановят мисията по въздух и са се отправили към базата в Катманду.

Facebook logo
Бъдете с нас и във