Банкеръ Daily

Общество и политика

Обмислят облекчаване на водния режим в Перник, до дни пускат водата от "Белмекен"

Емил Караниколов, министър на икономиката

"Обмисляхме облекчаването на водния режим в Перник още на 3 март, преди да има коронавирус у нас. Имах разговори с кмета и с областния управител на града. Аз подкрепям такова предложение." Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред Нова телевизия относно водния режим в Перник.

Днес чакаме камиона с последните 105 метра тръби. Това означава, че до утре или вдругиден трябва да сме ги приключили и да започнем дезинфекция. Пускаме водата от "Белмекен, обясни министърът и допълни: "В момента Перник харчи между 22 и 25 000 куб. вода на денонощие. Ако пуснем и София, това не пречи и от язовир "Студена" да се пускат между 12 и 15 000 кубика".

"Язовирът в момента се пълни сериозно. Приветствам това решение. Природата го позволява", категоричен бе Емил Караниколов.

През уикенда кмeтът нa грaдa Cтaниcлaв Влaдимирoв също обяви, че зaрaди грипнaтa eпидeмия и рeгиcтрирaнитe в cтрaнaтa първи cлучaи нa кoрoнaвируc, нaй-вeрoятнo вoдният рeжим в Пeрник щe бъдe oблeкчeн пo-рaнo oт прeдвидeнoтo.

Facebook logo
Бъдете с нас и във