Банкеръ Daily

Общество и политика

Обмислят намаляване на работното време на градския транспорт в София

Обмислят намаляване на работното време на градския транспорт в София, обяви кметицата на столицата Йорданка Фандъкова.

"Повечето хора работеха от вкъщи и нямаше пътуващи в късните часове, затова от „Градска мобилност” предложиха последната линия да е между 22:00 и 22:30 часа. В метрото на един влак се падаше по един пътник. Разбирате, че в тази тежка финансова ситуация трябва да се съобразим и ще го обсъдим", каза тя. 

"Зоните ще работят. Нямаме намаление на каквито и да е било превозни средства. Пролетта, когато затворихме зоните, се получи доста голямо струпване и това повече попречи, отколкото помогна", допълни кметицата.

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) предлага да се намали работното време на обществения транспорт в София заради новите мерки, които влизат в сила от 23:30 часа на 27 ноември.

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22 часа, а на извънградските да са около 22.30 часасъобщиха от ЦГМ.

Предложението предстои да бъде разгледано от Столичния общински щаб.

Промяната на работното време е временна мярка и ще действа за периода от 30 ноември до 21 декември 2020 г., когато са в сила новите мерки за ограничаване на разпространението на заразата от коронавирус.

Facebook logo
Бъдете с нас и във