Банкеръ Daily

Общество и политика

Областният управител на София: Обвиненията на ПФ са фарс

Няма да се оправдавам за обвинения, които звучат като фарс. Това каза заместник-председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" Веселин Пенев, който беше назначен за областен управител на София-град, пред БНР.

След назаначението му съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че Народна партия "Свобода и достойнство" е заплаха за националната сигурност и е свързана с изнасяне на информация към турското разузнаване.

"Тази спирала на говорене на ръководителите на Патриотичния фронт няма да ги доведе до никакъв успешен край. Със свито сърце говоря по темата, защото знам, че това са поредните фойерверки, които касаят техния политическия имидж през теми, които нямат нищо общо с дневния ред на българското общество", заяви Пенев. Според него, ако Валери Симеонов е имал данни за подобни неща, е трябвало да отнесе фактите към съответните компетентни органи.

Във връзка с тезата, че подобни назначения са провокация, която е умишлено търсен аргумент от премиера Бойко Борисов да се разграничи от ПФ и да отхвърли подкрепата им, Веселин Пенев коментира:

"Премиерът няма абсолютно никакви нагласи, освен това да подреди по най-добрия начин екип, с който да има възможността да се свършат изключително тежки промени, които трябва да бъдат направени.

Отнасям се с уважение към присъствието на Патриотичния фронт в политиката. Но на базата на повтарянето на едни и същи неистини... съветвам ги най-приятелски да търсят друг инструментариум, който да ги остави на полето на реалната политика с подкрепата, която оказаха на програмата на правителството".

Като областен управител той предвижда уплътняване на междуинституционалните взаимоотношения със Столичната община.

Facebook logo
Бъдете с нас и във