Банкеръ Daily

Общество и политика

Областният координатор на ГЕРБ в Силистра не иска да е депутат

Тодор Тодоров

Областният координатор на ПП ГЕРБ в Силистренско е подал заявление до ЦИК с искане за необявяването му за избран за народен представител от кандидатската листа на коалицията ГЕРБ - СДС в Двадесети изборен район - Силистра, в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Тодор Тодоров заяви пред БНР, че не се отказва от политиката, но смята, че ще бъде по-полезен оставайки да работи с хората, тук, в региона си.

Тодоров бе народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание.

Очаква се ЦИК да обяви за избран името на следващия в партийната листа Ивелин Статев, бивш директор на ОД на МВР - Силистра, областен управител в мандат 2017-2021, а по настоящем главен секретар на Областната администрация.

Вчера стана ясно, че и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да бъде депутат и в 47-ото Народно събрание. Той е подал заявление за отказ в Централната избирателна комисия. Борисов отказа място и в 45-ия, и в 46-ия парламент. На вота на 14 ноември той бе водач в 25-ти МИР в София и в Пловдив - град. И на двете места спечели "Продължаваме промяната", като в столицата бившият премиер бе победен от рап изпълнителя Ицо Хазарта.

В изборната нощ лидерът на ГЕРБ бе попитан дали този път ще влезе в Народното събрание. Той първо отговори, че мисли да го направи, но след това добави, че утре можел да размисли по въпроса, а накрая уточни, че се е пошегувал.

След изборите през юли отказът на Борисов от депутатското му място предизвика скандал в ЦИК. Членовете на комисията първоначално най-неочаквано отхвърлиха заявлението му за отказ. След спорове и прекъсвания на заседанието накрая казусът бе решен и не се стигна до това лидерът на ГЕРБ "насила" да става депутат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във