Банкеръ Daily

Общество и политика

Обявиха конкурс за студент, който да стане съветник на земеделския министър

Явор Гечев

Министерството на земеделието обявява конкурс за студент, който да стане съветник в политическия кабинет. Той ще бъде пълноправен член на екипа на министър Явор Гечев и ще участва в решаването на актуалните въпроси в сектор „Земеделие“- уверяват от агроведомството.

Желаещите да участват трябва да изготвят кратка концепция за справяне с един от двата актуални казуса в сектора: кризата с дървата за огрев или защитата на българските зърнопроизводители в контекста на засиления внос на зърно от Украйна.

В конкурса могат да кандидатстват студенти, обучаващи се в аграрни или лесовъдни направления в университетите в страната.

С избраните кандидати ще се проведе допълнително събеседване, за да бъдат оценени лидерските им качества, уменията им за водене на преговори и работа в екип.

Кандидатите ще могат да подават своите документи за участие до 9 септември 2022 г., включително, на e-mail: [email protected];

Всички условия за участие в конкурса, вкл. образец на заявлението за участие, темите и критериите за оценка, са публикувани на страницата на земеделското министерство: https://www.mzh.government.bg/bg/ministerstvo/aktualno/

Facebook logo
Бъдете с нас и във