Банкеръ Daily

Общество и политика

Обявиха бедствено положение в Монтана, Враца и Ловеч

Бедствено положение е обявено в областите Монтана, Враца и Ловеч, съобщиха от МВР. 

Силният вятър и обилният снеговалеж в северозападната част на страната предизвикаха снегонавявания, като на места преспите надхвърлиха един метър. За последните 12 часа пожарникари, полицаи и спасители евакуираха от преспите над 320 души, изтеглиха 640 леки коли, осем автобуса и микробуса и четири тежкотоварни автомобила.

В общините Вълчедръм, Лом, Якимово, Брусарци и Медковец в област Монтана са се образували снежни преспи от над 1 м. От ледения капан са изтеглени над 500 автомобила, а над 80 човека са евакуирани и настанени в сградата на община Вълчедръм и в кметство на село Ковачица.

Пътищата между селата Долно Церовене и Вълчедръм и градовете Монтана и Лом остават временно затворени.

В област Враца са получени множество сигнали за закъсали автомобили между град Оряхово и село Селановци, както и в пътните участъци между селата Лесура и Фурен. Оказана е помощ и всички, авариралите автомобили са освободени и към момента няма сигнали за бедстващи на територията на областта.

В област Плевен има затворени пътища в общините Плевен, Кнежа, Долна Митрополия, Червен Бряг и Пордим. Затворен е и пътя между Плевен и Ловеч. Екипи на РДПБЗН - Плевен саевакуирали около 60 човека и е оказана помощ на „Спешна помощ”, като са транспортирани тежко болни от с. Гривица, с. Бъркач и гр. Пордим до медицинско заведение в областния град.Продължава евакуирането на закъсали шофьори по пътя Кнежа - Бяла Слатина. 

В област Ловеч е обявено бедствено положение за селата на територията на общината. Към момента не е възможно да бъдат почистени пътищата до малките населени места. Екипите на пожарната са в готовност да окажат помощ при постъпването на сигнали за бедстващи граждани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във