Банкеръ Daily

Общество и политика

"Обединените патриоти": Ако се наложи ще блокираме движението за денонощия

Тримата лидери на "Обединените патриоти" Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов обявиха, че протестите им по границата с Турция могат да продължат до деня на изборите - 26 март. Днес в 10 часа Патриотите затвориха граничния пункт "Капитан Андреево". Те заявиха, че блокадата има за цел да пресече т.нар. изборен туризъм. Официално протестиращите са получили разрешение за провеждането на мирни шествия в близост до "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново". Според водачите на патриотичния съюз турският президент Ердоган иска да вкара своята партия "ДОСТ" в нашия парламент. Те поискаха оставката на посланика ни в Анкара Надежда Нейнски.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че няма да бъдат пропускани автобуси от южната ни съседка. "В момента пускаме малка част български леки автомобили. За 10 минути отваряме пункта, за да не дразним сънародниците си", обясни Симеонов. Той добави, че в блокадата са се включили около 400 - 500 човека от близките населени места, а нейната организация е протекла около ден. Симеонов посочи, че протестиращите имат готовност да останат по граничните пунктове до деня на изборите - 26 март. "Ако се наложи ще се струпаме много повече хора и ще блокираме движението за денонощия", закани се Валери Симеонов.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов също потвърди, че шествията може да продължат до неделя и няма да се допуска влизането на автобуси от Турция. Каракачанов съобщи, че ще има засилено присъствие на негови съратници в европейската част на Турция и ако се агитира на турски език в деня на изборите, те ще поискат спиране на вота. "Ердоган иска да вкара своя партия в нашия парламент. "ДОСТ" изпълняват нареждания от Турция, но ние няма да я допуснем", зарече се лидерът на ВМРО. Той подчерта, че хората, които идват с автобусите от дълги години живеят в Турция, там плащат данъците си и не може да определят политиката у нас. Каракачанов бе категоричен, че ще настоява да се премахне двойното гражданство за хора живеещи в Турция. И допълни, че и трите гранични пункта с южната съседка са блокирани и ще се допускат само автомобили със семейства и при хуманитарни случаи.

"Не е редно автобуси от Турция, които нямат никакво отношение към страната ни да взимат решения в изборите у нас", каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който също е част от протеста на "Капитан Андреево". Сидеров призова да не се стига до безредици, а присъствието на лидерите на "Обединени патриоти" той определи като знаково. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във