Банкеръ Daily

Общество и политика

"Обединени патриоти" подкрепиха инициатива на нашите сънародници в Босилеград за подпомагане на младежи

S 250 4ba772b4 b840 4502 8ab8 c83cd3b7179a
S 250 c0589cac bb43 4f48 8a06 533b17c8692a
S 250 3cfa8e7f aed6 4f25 9cfe b2dfb2d15ab2
S 250 38dfdb18 acd3 4b29 8669 ec7581a68221

Българска делегация, водена от зам.-председателя на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов се срещна с наши сънародници в Босилеград.  Народните представители от „Обединени патриоти“ подкрепиха и се включиха в инициатива на българската общност там за подпомагане на младежи, наши сънародници в Западните покрайнини. Това стана на благотворителна, седма по ред, Коледна вечер, която Сдружение „Глас“ организира.

Заедно с Валери Симеонов в Босилеград пристигнаха народният представител от НФСБ Росен Живков и координаторът на НФСБ Венера Тодорова, както и народните представители от ВМРО Йордан Йорданов и Мария Цветкова

„Високо ценим поканата да бъдем сред вас, в това гнездо на духовността, което поддържате с цената на много усилия. Ценим вашата отговорна будителска дейност, която надали може да бъде измерена в количествени параметри, но качеството определено е на изключително високо ниво“, обърна се към представителите на българската общност в Босилеград Валери Симеонов.

По думите му през последните две години има сериозна промяна в отношението на българската държава към проблемите на българската общност в Сърбия. Той обаче не спести признанието, че България все още е длъжник към сънародниците ни. „Все още се наблюдава едно отношение на ограничаване на възможностите за национално самосъзнание, за признаване правото за изучаване на български език, при отбелязване на традиционни български дати. От друга страна, чрез едни остатъчни репресивни схеми се налага едно изкуствено разделение на българската общност“, подчерта Валери Симеонов. Затова по думите му е изключително важно държавата да показва по всячески начин, че тя е до сънародниците ни в Западните покрайнини.

Преди да се включат в благотворителната Коледна вечер народните представители от „Обединени патриоти“ взеха участие в пресконференцията, организирана по повод 4-та годишнина от основаването на Пресклуба на БТА в Босилеград и се преклониха пред паметника на Васил Левски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във