Банкеръ Daily

Общество и политика

"Обединени патриоти": Няма да допуснем промяна на изборните правила преди вота

Парламентарната група на "Обединени патриоти" няма да допусне промяна на изборните правила преди вота. Това каза съпредседателят на групата Искрен Веселинов в декларация по случай началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание. Веселинов изтъкна, че "Обединени патриоти" са против гласуването по пощата.

"Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро ние представителите на "Обединени патриоти" ще дадем ясен отговор пред обществото защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато беше политически изгодно. Ние ще посочим само очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразени, нормализиращата се работа на здравната система от една страна и сериозния пакет от мерки за подкрепа на бизнеса и потърпевшите от друга", каза Веселинов.

Той обяви приоритетите на парламентарната група в настоящата сесия, а именно промени в Наказателния кодекс, криминилазиране на проповядването на радикален ислям, разширяване на пределите на неизбежната отбрана и преформализирането на понятието за малките кражби.

Facebook logo
Бъдете с нас и във