Банкеръ Daily

Общество и политика

НС чака заповед на здравния министър преди да въведе зеления сертификат

Парламентът изчаква заповед на здравния министър преди да започне обсъждане в пленарната зала дали и в сградата на НС да се въведе зелен сертификат на входа. Това обясни председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента.

На председателски съвет тази сутрин партиите обсъдили дали точката за сертификата да влезе в дневния ред, но решили да отложат.

По думите на Иванов вече има заявка за нова заповед от здравните власти, но не се знае кога тя ще бъде издадена. "Все пак първо ще се изчаква да се види какъв режим ще бъде наложен за публичните институции", посочи той. 

Вчера премиерът Кирил Петков отново повтори намерението си да издаде заповед в Министерския съвет да се се влиза само със зелен сертификат. Той призова и бизнеса да въведе такъв за служителите си.

"Моля ви, трябва да сме практични, от днес трябва да вдигнем нивото на ваксинацията. Моята първа заповед ще е в Министерския съвет да се влиза само със зелен сертификат. Направете същото и във вашите бизнеси. Трябва да повишим ваксинацията, ако искаме икономиката да е отворена, децата да ходят на училище, а болниците да не са пълни. Това е общо дело и споделена отговорност", призова Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във