Банкеръ Daily

Общество и политика

Новото българско консулство в Барселона отвори врати

Новото българско консулство в Барселона отвори врати за граждани. Решението за откриване на консулство на България в Барселона беше взето от Министерския съвет на 5 май по предложение на външния министър Екатерина Захариева. Консулският окръг на задграничното ни представителство обхваща автономните области Каталуния и  Арагон.

Адресът на новото ни задграничното представителство е Avenida de la Riera de Cassoles, 54, Barrio Vila de Gràcia, Distrito Gràcia, а приемното време е от понеделник до петък от 9.00 ч. до 12.30 ч. От понеделник до четвъртък ще се приемат заявления за документи за самоличност, пълномощни, декларации, сертификати и документи по гражданско състояние, а в петък ще се извършват бракосъчетания (без последния петък от месеца) и ще се приемат заявления за визи, за документи за придобиване и отказ от българско гражданство, както и ще се връчват готови документи.

Предоставянето на консулски услуги ще става само по предварително записан час, който ще се запазва по един от следните начини:

- Онлайн на интернет адрес: https://www.consulatebg.eu/book – за подаващите заявления за български лични документи;

- На електронния адрес на консулството: [email protected] до 17:00 ч. на предхождащия посещението ден/дни. При наличие на свободен час гражданите ще получават потвърждение по електронната поща, което следва да носят разпечатано или да покажат на телефон. Ако за поискания ден няма свободни часове, ще им бъде предложен първият възможен час за друг ден;

- По телефона на консулството: + 34 937969950 - между 15:00 ч. и 17:00 ч. на предходния ден/дни.

В Каталуния живее голяма българска общност, възлизаща по официални данни на 11 239 души, а по неофициални на около 25-30 000 души. През 2018 г. областта е била посетена от 30 100 български туристи, като по-голямата част от тях са посетили Барселона.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във