Банкеръ Daily

Общество и политика

Ново обсъждане и прегласуване ще има на промените в Изборния кодекс

Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа, ако се събере необходимия кворум от 121 депутати, разбира се. 

Ново обсъждане ще има на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, приет от Народното събрание на 17 септември 2020 година. Той бе върнат за ново обсъждане с Указ № 199 от 28 септември 2020 г. на Президента на Републиката по чл. 101 от Конституцията на Република България – точка първа за четвъртък, 8 октомври.

Вчера депутатите от Комисията по правните въпроси в Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев и повторно приеха оспорените от него текстове в Изборния кодекс. Така бе потвърдено решението за смесено гласуване на следващите избори. А на всеки избирател бе оставено правото сам да реши как ще даде своя вот - на машина или с традиционната хартиена бюлетина. Припомняме, че гласовете от машина също ще се броят ръчно. 

Предстои и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето (Вносители: Пламен Христов и група народни представители, 24.7.2020 г.) – точка втора за четвъртък, 8 октомври.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във