Банкеръ Daily

Румен Овчаров:

Новите управляващи имат желание да чуват експертите

Корнелия Нинова доведе БСП до резултати, до които БСП никога не е стигала. Тя направи грешки и аз съм говорил много за тях. Няма вечни победители. Промяната в БСП изтощи левицата и избирателите. Това заяви бившият министър на енергетиката Румен Овчаров пред Нова нюз.

"Партията имаше три изключително важни задачи – преизбирането на Румен Радев (това го направихме), съставянето на правителство и спокойни процеси вътре в БСП", посочи той.

"Трябва да се признае, че Нинова бе единствения политик, който проведе правилни и спокойни разговори в предишния парламент", отчете Овчарив.

„Бойко Борисов управляваше всичко в тази държава, без президенството и никой нищо не каза. Какво ще направи Румен Радев в един парламент, в който има шест партии?“, заяви Овчаров на въпрос за голямата концентрация на власт в ръцете на един човек.

„Ако има нещо позитивно в тези преговори е, че новите управляващи имат желание да чуват експерти и да вземат решения на база на техните анализи“, посочи Овчаров.

На въпрос кога затваряме Мариците той отговори: „Животът на 5 и 6 блок не е въпрос, който да коментираме в следващите 20-30 години. По отношение на Мариците няма къде да ходим. Процесът ще бъде икономически. Въглеродните емисии сега са 70 евро на тон. Кой ще ги плаща? Енергийната криза започна заради политиката на Германия. Решението е балансиран подход. Това е идеологизирано решение. 30 000 въглещни централи работят в Германия плюс ядрени мощности. Ако се помотаем още малко с ядрените мощности – те ще бъдат спрени“, предупреди Румен Овчаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във