Банкеръ Daily

Общество и политика

Новите случаи на коронавирус у нас скочиха до 2292

За денонощие новите случаи на коронавирус у нас скочиха до 2292, съобщават от Единния информационен портал. В понеделник те бяха само 417. Положителни са се оказали 25% от направените 9234 теста. Над 63% от новозаразените не са със завършен ваксинационен курс. Активните случаи са 12 862. 

Излекуваните са 1545.

А от информационния портал съобщават и за седем починали с Ковид-19 инфекция.

Хоспитализирани са още 247 човека. Над 71% от тях не са ваксинирани. За лечение в болница са настанени 740 пациенти, като 37 от тях са в интензивни отделения.

През последното денонощие са поставените 2860 ваксини. С по две дози са 2 063 221 българи.

Припомняме, че в сила са нови ограничителни мерки в шест области заради висока заболеваемост от коронавирус. Маските стават задължителни в болниците и в социалните заведения в областите София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник. 

Създадена е организация при необходимост лечебните заведения в страната да бъдат снабдени с достатъчно количества лекарства за лечение на коронавирусната инфекция, стана ясно след заседанието на ведомствения пандемичен комитет в Министерството на здравеопазването, чийто председател е зам.-министър д-р Петър Грибнев. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ..

Временни противоепидемични мерки и в София

В сила от полунощ е заповед на столичната Регионална здравна инспекция за противоепидемичните мерки в София. Въвежда се задължителното носене на маски, спазване на физическа дистанция и въвеждането на дистанционна работа там, където е възможно това. 

Социалните заведения, както и в детските градини и ясли, трябва да има засилен контрол за хора със симптоми на COVID-19.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във