Банкеръ Daily

Общество и политика

Новите предизвикателства пред София изискват нови хора и нова експертиза в екипа на Фандъкова

Елен Герджиков

Крайната оценка на нашата работа ще дадат избирателите. Моята лична равносметка е, че това беше един доста труден мандат, с много трудни конкретни казуси, които трябваше да бъдат решавани – конкретен имот, конкретно междублоково пространство, конкретна градинка, която инвеститори искат да застроят. Това каза по БНТ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Той добави, че това е един непрестанен процес.

По думите му трябва да има ясен план за новите предизвикателства, които стоят пред София през следващите години. "Темите в София са много. Преди повече от 10 години се захванахме с тях и смея да твърдя, че много от тези теми в София, са вече в историята", заяви Герджиков.

"Нашите критерии и взискателност се качват толкова повече, колкото повече се качва и качеството на живот. Това е нормално и положително", каза той в отговор на въпрос за критиките към управлението на столицата. Според шефа на СОС хората, а оттам и общината са вдигнали критериите си и за градска среда, и за темпове на развитието. По думите му новите предизвикателства пред града изискват нови хора и нова експертиза в екипа на Йорданка Фандъкова.

"Мая Манолова е опонент, който заслужава уважение. Тя очакван опонент", заяви Елен Герджиков. По думите му коалицията със СДС е на принципна основа. Това е подкрепата, която може да бъде наречена принципна, за разлика от политическите антоними, които се събират около някои други кандидати, коментира още Герджиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във