Банкеръ Daily

Юлиан Ангелов:

Новите партии връщат Ердоган в българската политика на бял кон

Сред възрастните хора има голямо притеснение, че трябва да гласуват с машини. Това със сигурност ще намали избирателната активност и ще помогне на определени партии. Тези партии явно затова гласуваха за машинното гласуване, за да имат повече проценти, каза пред БНТ Юлиан Ангелов, водач на листата на "Българските патриоти" в 25 МИР, София.

"В нито една нормална демократична държава няма изцяло машинно гласуване. Там се дава възможност на хората да гласуват по различен начин, а тук новите партии отнеха това право на хората. Още по-лошото е, че Централната избирателна комисия не иска да се броят изрезките от машините с резултатите от машините. Това трябва да бъде направено, за да се види дали съвпадат данните от машините и тези от изрезките. Няма гаранции, че изборите ще бъдат честни, защото видяхме как машините дефектираха на предишните избори", заяви Ангелов.

Той посочи, че в Турция само в половината секции ще има машинно гласуване. Според него това е дискриминация. "Очакваме 100 000 -150 000 гласа, които да отидат при една партия  – ДПС" , отбеляза Ангелов. 

По думите му, тъй като Ердоган държи цялата власт в Турция, той ще повлияе в значителна степен на гласуването на българските граждани в Турция, а чрез промените в Изборния кодекс, според които се разкриват повече секции в чужбина, това ще има отражение и в България.

"Всички знаем, че по този начин Ердоган ще се върне в българската политика на бял кон. Да видим кои партии направиха това - партията на Слави Трифонов, ДПС, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".  Тези хора промениха Изборния кодекс и дадоха възможност на Ердоган да се върне в българската политика на бял кон. Тези партии са в задкулсиието, те направиха предателство към българския национален интерес", подчерта Ангелов.

"След изборите бихме подкрепили всяка една правилна политика, както сме го правили и преди. Българските партии и техните лидери трябва да си преглътнат егото и да работят за българския интерес. Но без ДПС, защото те обслужват чужди интереси", каза още кандидатът за депутат и секретар на ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във