Банкеръ Daily

Общество и политика

Новият шеф Ива Митева предлага НС да няма великденска ваканция

Ива Митева

Новоизбраният председател на Народното събрание Ива Митева предлага парламентът да няма великденска ваканция, за да навакса пропуснатото време заради предизборната кампания.

"Ние ще внесем проекта великденската ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да заседава, още повече, че става дума за два дни след официалните празници и няма нужда парламентът да бъде в почивка, още повече предвид и този дълъг период, в който Народното събрание не заседава", обясни тя.

Утрешното първо редовно пленарно заседание ще започне в 10 часа. В дневния ред са включени предложенията на "Изправи се, мутри вън" за изслушване на Бойко Борисов  и създаване на Комисия за ревизия на предишното управление. Председателят на парламентарната група на коалицията Мая Манолова посочи:

"Мисля, че по-важно е, че утре започваме с изслушване на премиера Борисов, който не се е вясвал в парламента, както твърдят, година и половина. Утре ще има изслушване по Плана за възстановяване и устойчивост. Вече има председател на парламента и ръководство на парламента, които няма да толерират подигравките на изпълнителната власт със законодателната".

Манолова каза още, че утре ще бъдат обсъдени първите три комисии - правна, здравна и бюджетна.

Заседанията на 45-отото НС ще се провеждат в историческата сграда на парламента до приключване на ремонтните дейности в новата сграда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във