Банкеръ Daily

Мартин Димитров:

Новият кабинет трябва да подобри доходите на българите

Мартин Димитров

Нови избори не са изключени, но първо ще бъде изпълнена конституционната процедура, коментира  избраният за депутат от гражданската квота на „Демократична България" Мартин Димитров.

„ГЕРБ и БСП създадоха един омагьосан кръг, който доведе до бедността в България. Голямата цел трябва да бъда да излезем от този кръг. Ако не го направим – нещата ще продължават по старому. Не изключвам като вариант и следващи избори, нека да се пробва да се състави някакво разумно правителство”, каза той пред Нова телевизия.

Според него има реформи, които не могат да бъдат повече отлагани.

„ГЕРБ казват колко хубаво управляват, но това не е вярно. Чехия изпревари Испания като БВП на глава от населението. Румъния застига Португалия. Румъния има два пъти повече догонване спрямо средния европейски доход спрямо България, а помните, че бяхме заедно, защото едва ли не ни забавяли, а сега ни изпревариха двойно”, коментира Димитров. И допълни: „Абсолютна измама е да ни обясняват как нещата се развивали много добре до момента и едва ли не трябва да се продължи по старому, е абсолютна измама”.

„България е последна по доходи в Европейския съюз и ако не променим драматично нещата, те ще си останат такива. Съдебната реформа и изборната реформа са част от тези промени”, категоричен бе Мартин Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във