Банкеръ Daily

Общество и политика

Нови ограничения за пътуванията на българите от днес

От днес влизат нови ограничения за пътуванията на българи в чужбина, свързани с пандемията от коронавирус. Въвеждат се задължителни тестове за пристигащите от България сезонни работници, както и подлагане на карантина на всички пътници, които не предоставят негативен PCR тест. Разпореждането е на чешкото министерство на здравеопазването.

България остава в така наречения "зелен списък" на страните с нисък риск, но ще бъде отбелязана със звездичка. Нидерландия и Литва също наложиха ограничения за български граждани.

Нидерландските власти въвеждат силно препоръчителна 14-дневна карантина в домашни условия за гражданите, пристигащи от нашата страна. Също така не се препоръчват пътувания до България с цел туризъм.

Литва забрани влизането на своя територия на български и чуждестранни граждани, пристигащи от България.

От 15 юли Австрия забрани полети от България да кацат на нейна територия, а срокът за това ограничение е до 31 юли.

За денонощието - 3155 проби, положителните за коронавирус са 95. 

За сравнение за предходното денонощие новодиагностицираните с коронавирусна инфекция бяха 196  при направени 2 003 PCR теста.

Новоустановените случаи се разпределят по области така: Благоевград – 9; Бургас- 1; Варна- 2; Видин – 1; Враца – 1; Габрово – 2; Кюстендил – 5; Пазарджик – 7; Пловдив – 23; Разград – 1; Сливен – 1; Смолян – 1; София (столица) – 39; Стара Загора – 1; Шумен – 1.

Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България са 8733. От тях активни са 4327. 4106 са излекуваните лица. 25 от тях са регистрирани през изминалите 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 610 пациенти с доказана коронавирусна инфекция. Те са с петима повече в сравнение с предходните 24 часа. Запазва се броят на настанените за интензивно лечение – 34.

За денонощието има един смъртен случай, при който е бил потвърден Ковид – 19, така общо за страната починалите с коронавирус са 300.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във