Банкеръ Daily

Проф. Людмил Георгиев:

Нови избори, ако няма подкрепа за "Има такъв народ"

"Този парламент ще успее да излъчи правителство. Но ако ИТН не бъде подкрепена и не успее да направи правителство, ще отидем на предсрочни избори". 

Това каза проф. Людмил Георгиев, преподавател по психология в Софийския университет, преди години бил част от ръководството на ДПС. 

По думите на психолога ДПС ще подкрепи правителство на "Има такъв народ".

"Кризата на партиите е логично следствие на политическия живот в страната ни през последните 30 години.  ИТН се появява като нещо твърде различно от традиционните ни представи за партии. То се свежда до желанието да се внесе нещо ново в политическия ни живот", обясни той пред БНР. 

Проф. Георгиев нарече спекулации обвързването на "Има такъв народ с ДПС. 

"Слави Трифонов не е политик и никога не е искал да бъде такъв. Явно съдбата го е накарала. Явно, че пътят за промяна е - създаваш партия и участваш в политическия живот", изтъкна той. 

Психологът коментира и партия ГЕРБ: 

"Това е мафиотска структура, на чийто връх стои capo di tutti capi - Бойко Борисов. По-надолу са малките "capi" и огромните комисионни се отчитат пред тях. После се чудим откъде в чекмеджето на Бойко Борисов се появяват милиони евра и кюлчета злато. Такъв е принципът на тази формация - мафиотски. Страхът е обзел Борисов до дъно - страх от възмездие, от затвор, заради всички безобразия, които сътвори... За ГЕРБ продължават да гласуват много хора, защото те разчитат да се закрепят за тази структура, за да могат да просперират". 

Проф. Георгиев подчерта, че сме тежко индивидуалистично общество, концентрирано около идеята за оцеляване. "И докато това не се преодолее, каквито и законови механизми да се измислят, промяната няма как да се случи", категоричен е той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във