Банкеръ Daily

Общество и политика

Нови бариери и камери на пътя към Седемте рилски езера

Нови бариери и камери за наблюдение ще бъдат монтирани по единствения път към Седемте рилски езера.

От седмица действа заповед на министъра на околната среда, с която са спрени джиповете, които превозваха туристи и багаж десетки години.

Петнайсетината джипа, които в пълно нарушение на правилата караха туристи и багаж към Седемте Рилски езера срещу 15 лева на човек, вече не се движат, каза пред БНР кметът на Сапарева баня Калин Гелев. "Ситуацията е спокойна с джиповете. Знаете, че има една част от джиповете, които имат разрешителни да обслужват точно Бялото братство, извозвайки им багажите до лагера“, поясни той.

“Местата, които сме поискали ние от Районна дирекция на горите с обозначени точни пътища, са точно три, където може евентуално да се осъществи. Когато регионалния шеф по горите издаде заповед, тогава вече е задължение на общината да изработи самите табели. От Министерството на околната среда и водите казаха, че ще разположат и видеокамери", увери кметът.

В Сапарева баня се коментира и това, че качването на туристи и багаж с джипове към Седемте езера се правеше от хора, които имат друг бизнес. Това е съпътстваща дейност, от която обаче печелеха добре.

Facebook logo
Бъдете с нас и във