Банкеръ Daily

Общество и политика

Новата пленарна сесия започна

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев удари първия звънец за началото на новата пленарна сесия. Първото заседание на парламента след лятната ваканция започна с химна на България и този на Европа. 190 депутати се регистрираха.

В програмата за днес влезе единствената точка - парламентарен контрол, а само министърът на здравеопазването Николай Петров ще отговаря на депутатските питания. 

На председателски съвет пък бе решено шефовете на петте парламентарни групи да прочетат декларации. Всяко изказване ще продължи 10 минути. Първи ще говори от името на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В 11.00 часа пък в Народното събрание ще се проведе обществено обсъждане на антикорупционния закон, изготвен от правителството. Дискусията е организирана от Комисията по правни въпроси съвместно с Министерство на правосъдието.

Целта на дискусията е да бъде подложен на дебат законопроектът, изготвен от работната група в Министерството на правосъдието. В дебата ще вземат участие представители на институциите, неправителствените организации и научните среди.

  

Facebook logo
Бъдете с нас и във