Банкеръ Daily

Доц. Иво Инджов:

Новата лява коалиция "БСП за България" има среден потенциал

"Новата лява коалиция "БСП за България" е със среден потенциал. Очевидно се разчита на ефекта на обединяване, но левият спектър е толкова обезверен и без живец, че не прогнозирам по-добро представяне на новата коалиция... Не виждам заряд, който да изстреля ракетата по-високо". Това каза политологът доц. Иво Инджов. 

Според него тази коалиция няма да издържи дълго време. 

"Ако иска да се наложи на политическата сцена, новото течение в БСП трябва да комуникира на висок глас добрите си намерения", допълни той. 

Доц. Инджов коментира и обединението "Български патриоти" (ВМРО, "Воля", НФСБ). "Нещата са ясни и прагматични. Може да се очаква мобилизиране на част от националистическия електорат и преминаване на заветните 4%. Те имат ясна консервативно-националистическа програма със социални елементи. На този терен виждам конкуренция от страна на новата лява коалиция, която има много консервативни елементи в програмните намерения. По-печеливши като цяло ще бъдат националистите, защото национализмът и консерватизмът е тяхна запазена марка", обясни той пред БНР. 

По думите на политолога коалицията "Изправи се! Мутри вън" ще влезе в следващото Народно събрание, ако "центробежните сили не надделеят". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във