Банкеръ Daily

Общество и политика

Нова телевизия се раздели с Дарина Сарелска

Нова телевизия се раздел с досегашния си шеф на новините Дарина Сарелска. Това съобщиха от медията в прессъобщение.

Сарелска ще бъде заместена от Силва Зурлева, член на борда на директорите.

“Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти. Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева.

"Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти", каза самата Сарелска.

Причини за рокадата не се уточняват. Наскоро обаче Сарелска на практика бе понижена и бе под прякото ръководство на Зурлева.

Името на Сарелска преди месеци бе замесено в грандиозен скандал. При напускането на телевизията журналистът Васил Иванов заяви, че тя е спирала негови разследвания. Иванов обвини Сарелска в конфликт на интереси, защото деверът ѝ е депутат от ГЕРБ.

И медията, и самата Сарелска тогава категорично отрекоха тези обвинения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във