Банкеръ Daily

Общество и политика

Нова Република внесе в МС програма за развитието на Северозапада

Днес лидерите на Нова Република Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов, Вили Лилков и водачите на листи на Нова Република за Враца - доктор Цецка Бачкова и за Монтана - доцент Светослав Малинов, внесоха в Министерския съвет писмо до министър-председателя проф. Огнян Герджиков и подписка на граждани с искане за спешно разглеждане на Целенасочената инвестиционна програма за подкрепа на Северозапада.

Програмата е изготвена още през 2015 г. от екип специалисти и е приета от МРРБ и е била внесена още в МС за утвърждаване и финансиране от правителството на Бойко Борисов, но повече от една година не е  разгледана. Нито в "Бюджет 2016", нито в "Бюджет 2017", правителството не отделя необходимия бюджет за да даде поне старт на нейната реализация.

Политическият съвет на Нова република счита, че програмите на политическите партии, с които се явяват на изборите, не могат да решат тежките проблеми на Северозапада и е необходима целенасочена подкрепа за дълъг период, осигурена финансово директно от Брюксел.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във